ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!

27.10.2015

Зала "Локомотив" ще бъде ремонтирана от Община Варна. В петък (30.10.2015) и понеделник (02.11.2015) тренировки в залата НЯМА да има. Следващата тренировка ще бъде на 04.11.2015 г.

Ако има въпроси или неясноти, обръщайте се към водещите на тренировките или следете информацията тук или в групата ни във Фейсбук.

Семинар с Митцутеру Уешиба, Вака Сенсей, Доджо-Чо

26.10.2015

За времето от 24-25.10.2015 г. в спортна зала "София", гр. София се проведе уникален семинар, какъвто се провежда за първи път в България, а именно - под ръководството на Митцутеру Уешиба, Вака Сенсей, Доджо-Чо. Той е правнукът на О'Сенсей и пряк наследник на Дошу.
Семинарът беше организиран от Българска Айкидо Федерация (БАФ) със съдействието и подкрепата на Национален Айкидо Съюз (НАС) и Българска Айкидо Асоциация (БАА). Той беше посветен на юбилея по случай 30 години организирано Айкидо в България и 25 години от създаването на Българска Айкидо Федерация. На татамито се събрахме близо 500 човека от 18 държави. Именно това направи тренировките толкова интензивни и интересни. На 24.10.2015 г. се проведе и демонстрация, която да ознаменува своеобразен връх в празненствата по случай на юбилея. В тази демонстрация взеха участие представители на различни организации и клубове, като от нашия клуб Сенсей Николай Димитров излезе като част от демонстрацията на БАФ и показа своите умения с помощта на укетата си - Николай Викторов, Желязко Вълчев и Радослав Минчев.
На семинара почетни гости бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н.Пр. Такаши Коидзуми и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.
На партито, което беше организирано по случай юбилея на БАФ бяха раздадени награди за принос в развитието на Айкидо в България, като от нашия клуб заслужено получи награда и Сенсей Николай Димитров.

На 23.10.2015 г. в навечерието на семинара с Доджо-Чо се проведе и мини семинар, воден от представители на трите български Айкидо организации. На татамито един след друг излязоха и споделиха с трениращите своите техники Николай Иванов от НАС, Христо Михайлов от БАФ и Едуард Германов от БАА.

Семинар с Инагаки Сенсей в гр. Злотов, Полша

15.08.2015

От 01-08.08.2015 г. се проведе семинар в гр. Злотов, Полша под ръководството наИнагаки сенсей. Всеки ден трениращите имахме възможността да потренираме с и без оръжие с представители на много страни. Петте тренировки, които се провеждаха всеки ден не попречиха да създадем многонови приятелства в айки средите. Имахме удоволствиетода бъдем направлявани в правенето на техниките отедин от малцината остнали живи ученици на О'сенсей, което създава уникална атмосфера в залата.

Надяваме се, че скоро отново ще имаме удоволствието да се срещнем с новите си приятели на татами и ще имаме възможността да тренираме под вещото ръководство на Инагаки Сенсей.

Семинар с Инагаки Сенсей

06.07.2015

В периода 03-05.07.2015 г. се проведе семинар под ръководството на Инагаки Сенсей, главен инструктор в Ибараки Шибу Доджо. Инагаки Сенсей е един от преките ученици на О'Сенсей, поради което очаквахме този семинар с голямо нетърпение. Семинарът се проведе в зала "Дианабад" в гр. София, като под вещото ръководство на сенсея можахме да потренираме в малко по-различен стил, който обаче е уникален и много интересен.

Семинарът се явява и генерална репетиция за семинарът в Полша от 01-08.08.2015 г., където ще имаме удоволствието дагостуваме в продължение на 7 дни.

Изпит за Дан степени

26.04.2015

Днес, 26.04.2015 година в зала Дианабад, гр. София се проведе изпит за дан степени пред Техническата комисия на Българска Айкидо Федерация. На изпита от нашата зала се явиха трима човека - Станчо Киранов, Радослав Минчев и Зорница Димитрова. Всички се представиха достойно и успешно защитиха 1-ви дан, като така бройката на черните колани в залата се увеличи с нови трима членове.

Пожелаваме им още много тренировки и никога да не се задоволяват с нивото, което са достигнали, а да продължават да имат желание за развитие.

Семинар с Курибаяши Шихан

03-05.04.2015

Отново имахме възможност да тренираме под ръководството на Курибаяши Шихан, 7-ми дан Айкикай.
Тази година Курибаяши Шихан посети България през месец Април и проведе тридневен семинар в зала "Дианабад" в гр.София. Под неговото вещо ръководство имахме възможността и огромното удоволствие да потренираме с многоайкидоки от цялата страна, а и извън нея.

В последния ден от семинара беше проведен и изпит за дан степени, като Ивайло Димов успешнно защити 3-ти дан. Да му е честита новата степен и да продължава да се развивавсе със същото постоянство и упоритост.

Скоро в галерията на сайта очаквайте снимки от събитието.

Демонстрация в СОК "Камчия"

21.03.2015

На 21.03.2015 година в СОК "Камчия", ученици от ръководената от Николай Димитров школа по айкидо към ЧСОУ "Юрий Гагарин", учасваха в демонстрация по случай честването на първата годишнина от създаването на своето училище. Младите айкидоки се представиха отлично, за което помогна участието на напреднали ученици от школата на Варненска Айкидо Академия.
Демонстрацията приключи с изпълнението на председателя на техническата комисия на Варненска Айкидо Академия Николай Димитров, който показа на младите участници дългия път, който им предстои да изминат в своите занимания по айкидо.

Скоро в галерията на сайта очаквайте снимки от демонстрацията.

Предстоящи семинари

04.02.2015

През 2015 година отново ни предстоят поредица от интересни и ползотворни семинари, на които се надяваме да участват повече от трениращите във Варненска Айкидо Академия.

Първият интересен семинар е 03-05.04.2015 година с гост инструктор - Курибаяши Сенсей, 7-ми дан Айкикай. Семинарът ще се проведе в Национална спортна база "Дианабад" - зала "Айкидо". Това е ежегодния традиционен семинар с Курибаяши Сенсей, който се провежда за 12-та поредна година.
От 02-05.07.2015 година отново в Дианабад ще можем да се насладим на работа без и с оръжие под ръководството на Инагаки Сенсей, 8-ми дан Айкикай. Инагаки Сенсей е един от преките ученици на О'Сенсей, поради което очакваме този семинар с голямо нетърпение.

От 23-25.10.2015 година ще ни посети правнука на О'Сенсей - Мицутеру Уешиба Сенсей (Вака Сенсей). Събитие от този ранг се случва за първи път в България. Очакват се гости от цял свят. Тренировките от семинара ще се проведат в зала "Арена Армеец", а самите тренировки ще се водят от множество гост инструктори.
За повече информация относно предстоящите семинари се обръщайте към водещите на тренировките.

Изпит за степени

17.01.2015

На 16.01.2015 година в залата на Варненска Айкидо Академия се проведе изпит за 6-то кю. Изпитваните показаха какво са научили през месеците на подготовка и се представиха на ниво, с което заслужиха новите си степени.

Както повелява традицията - изпитваните не забравиха да почерпят за успешно положения си изпит.
На всички пожелаваме да продължават да тренират все така упорито и усърдно и да не се задоволяват никога с нивото, до което са достигнали.

ЧЕСТИТА НОВА 2015 ГОДИНА!

05.01.2015

Честита нова година на всички трениращи и техните семейства!

Пожелаваме Ви много здраве, щастие, късмет, любов и успехи във всички начинания!
На всички трениращи пожелаваме да продължават да тренират все така упорито и усърдно.
Днес беше и първата тренировка за 2015 година, с което поставихме началото на новата тренировъчна година, през която нека също да няма никакви контузии.