Коледна демонстрация

19.12.2013

На 19.12.2013 година се проведе традиционната Коледна демонстрация на Варненска Айкидо Академия. Всички желаещи имаха възможност да представят какво ниво са достигнали по време на тренировките си в залата.

На татами излязоха първи представителите на детската група и под ръководството на семпай Красимир Цвятков направиха превъзходна игра-демонстрация. След тях по старшинство излязоха от най-младшите до най-старшите. Бяха показани някои "уникални" техники, които ръководството на Варненската Айкидо Академия ще трябва да осмисля още дълго време.
След Коледната демонстрация остана още една тренировка за годината. Надяваме се да се съберем, за да можем да изпратим подобаващо старата тренировъчна година.

На всички трениращи и техните семейства пожелаваме от сърце новата година да е по-добра, щедра, красива, успешна, изпълнена с много положителни емоции, тренировки и семинари. Дано всеки да има сили и упоритост да извърви пъта и да постигне целите си!
Ще се радвам да се видим на 6 януари (понеделник) - първата тренировка за годината
Успехи на всички и много КИ!

Изпит за степени

05.12.2013

На 29.11.2013 година в залата се проведе изпит на младите айкидоки. Всикчи успяха да покажат какво са научили през изминалите месеци и заслужено получиха следваща степен. Дано да продължават да се занимават все така усърдно и да слушат наставленията насенсейте и сенпайте.

На 02.12. и 04.12.2013 година пък се проведе изпит за големите трениращи пред председателя на техническата комисия на БАФ - Сенсей Христо Михайлов и члена на техническата комисия на БАФ - Сенсей Николай Димитров. Всички положили изпита се представиха на необходимито ниво и успяха да защитят по-висока степен. Някои получиха насоки за работа на които се надяваме ще обърнат внимание в следващите си тренировки.
На всички положили изпит пожелаваме да продължават своето усъвършенстване в Айкидо.

Скоро очаквайте снимки от събитието в галерията на сайта.

Вътрешен семинар на БАФ и изпит за данове

28.10.2013

На 27.10.2013 година в град София се проведе вътрешен семинар на Българската Айкидо Федерация. Семинарът протече под форманта на две тренировки и една лекция. Тренировките бяха водени от членовете на техническата комисия на БАФ - Сенсей Николай Димитров и Сенсей Пламен Дончев. Лекцията беше проведена от председателя на техническата комисия на БАФ - Сенсей Христо Михайлов. Всичко, което беше показано и разяснено по време на тренировките и лекцията беше много интересно и полезно.

От Варненска Айкидо Академия на вътрешния семинар отидоха 7 човека. В края на семинара се проведе изпит за дан степени пред техническата комисия на Българската Айкидо Федерация. От нашата зала се явиха 5 човека. Повече от достойно ни представиха и защитиха 1 дан - Христо Илиев, Павел Паунов, Красимир Цвятков и Стилиян Рангелов, а Желязко Вълчев се яви и защити успешно 2-ри дан. Да им е честито на всички явили се и разбира се да не забравят да почерпят.
Пожелаваме им това да е само началото на тяхното развитие в Айкидо и дано продължават да се потят на тренировките така, както и до сега. А на всички останали трениращи пожелаваме да следват примера им и да не се отказват да следват понякога доста трудния път на Айкидо.

Семинар с Курибаяши Сенсей

02.10.2013

Както всяка година, така и тази имахме удоволствието да вземем участие в ежегодния семинар с японския майстор от Хомбу доджо - Курибаяши сенсей. Семинарът се проведе от 27-29.09.2013 година в град София.
От Варненска Айкидо Академия успяха да посетят това уникално мероприятие група от 13 човека. Там имахме възможността да потренираме с хора от цяла България, а и с не малко чужденци. Бяха показани доста интересни техники, които ще продължим да отработваме в залата на клуба.

На 26.09.2013 година беше проведено общо събрание на Българската айкидо федерация. На него сенсей Димитров беше избран за член на управителния съвет на БАФ, както и за член на техническата комисия на БАФ. Трябва да отбележим, че второто - избирането на някой от клуба ни за член на техническата комисия на БАФ - става за първи път в историята на клуба ни. На сенсей Димитров пожелаваме много успехи и да има поне малко милост на изпитите, които ще води.

В края на семинара на 29.09.2013 година, сенсей Викторов се яви на изпит за 3-ти дан пред японския майстор и успя да го защити. Да му е честита новата степен.

Очаквайте скоро снимки от събитието в галерията на сайта.

Лагер на Шкорпиловци!

30.08.2013

По традиция предстои поредния спортно-развлекателен уикенд, на който ще можем да спортуваме, да се забавляваме, да споделим опит и мнения, да се разтоварим и погуляем заедно.
Дати: 20-22.09.2013 г.
Цена: 40 лева на човек, включва 2 нощувки с храна (нощувките са на 20.09 и 21.09).
Местоположение: с. Шкорпиловци, базата на ТЕЦ Варна и наети къщи в близост.
Записване: до 11 септември при Николай Димитров. Записването се извършва чрез заплащане на сумата.
За допълнителна информация и въпроси се обръщайте към Николай Димитров.

Съобщение!

01.08.2013

От днес 01.08.2013 година в залата на улица "Екатерина Симитчиева" тренировки НЯМА да се провеждат. Всички, които искат да ни посещават могат да го направят в залата на стадион Локомотив.
Графика на тренировките си остава същия и няма да има почивка през летните месеци.

Надяваме се скоро да можем да се похвалим с ново място, където малчуганите отнова да могат да тренират на спокойствие. А дотогава за всякакви въпроси можете да се обръщате към водещите тренировките.

Почистване на залата

13.06.2013

На 1 юли 2013г.(понеделник), ще почистваме зала Локомотив. Моля, до тази дата всеки, който има вещи (дрехи, хавлии, джапанки...) в съблекалнята да си ги прибере. Вещите, които на 1 юли са в съблекалнята ще бъдат събрани в чувал или изхвърлени (не се отнася за оръжия и столове).

Надяваме се всички заедно да изживеем радостта от почистването :)

И още едно ВАЖНО нещо:
Във връзка с провеждането на "Рок фест" на стадион "Локомотив", на 28.06.2013 г. НЯМА да има тренировка!!

Важно съобщение!

01.06.2013

Техническият проблем, заради който нямаше ток в Зала 2 (ул. Ек. Симитчиева) вече е отстранен. Това означава, че днес 01.06.2013 г. ще има тренировка от 1700 часа.

Всички, които искат може да заповядат!

Ще Ви очакваме!!!

Лагер Шкорпиловци!

25.04.2013

Както всяка година отново отиваме на Шкорпиловци, за да се позабавляваме както само ние си знаем. Поради тази причина на 26.04.2013 НЯМА да има тренировка в зала Локомотив, а на 27.04.2013 НЯМА да има тренировка в Зала 2 (ул. Ек. Симитчиева).

Тренировките ще започнат, както следва:
1. Зала 1 "Локомотив" - 29 април (понеделник) от 19:30 часа
2. Зала 2, ул. Ек. Симитчиева - 30 април (вторник) от 17:45 часа.

Ще Ви очакваме!!!

Честита Баба Марта!

01.03.2013

Честита Баба Марта! Нека всички са бели и червени, румени и засмени! Дано ни даде възможност да тренираме по-често и упорито!

ЧЕСТИТА НОВА 2013 ГОДИНА!

03.01.2013

Честита нова година на всички трениращи в залите на Варненска Айкидо Академия. Пожелаваме на Вас и на вашите семейства много здраве, щастие, късмет, любов и успехи във всички предприети начинания. Нека Новата година е преизпълнена с много положителни емоции и изключителни изживявания. На трениращите пожелаваме още ползотворни тренировки в нашите зали и участие в поне един международен семинар. Дано има много защитени нови степени и никакви контузии!

Тренировките ще започнат, както следва:
1. Зала 1 "Локомотив" - 4 януари (петък) от 19:30 часа
2. Зала 2, ул. Ек. Симитчиева - 5 януари (събота) от 17:00 часа.

Ще Ви очакваме!!!