Вътрешен семинар и изпит за кю степени

06.12.2011

На 04.12.2011 година се проведе вътрешен семинар и изпит за кю степени. Семинарът беше воден от сенсей Христо Михайлов - 5-ти дан Айкикай, председател на Техническата комисия на Българска Айкидо Федерация. На семинара присъстваха трениращи от други клубове и имахме удоволствието да потренираме с тях. Надяваме се, че и те са останали толкова доволни от споделения опит, както и ние и че ще имаме и други възможности да потренираме заедно.
На изпита за кю степени, който се състоя същия ден следобед бяха защитени степени за деца и големи. Децата се представиха повече от блестящо и защитиха три 6-ти кю-та и три 5-ти кю-та. От големите имаше по-голямо присъствие и съответно бяха защитени три бели колана, пет жълти колана, четири оранжеви колана и седем зелени колана. На защитилите степени - ЧЕСТИТО! Още много упорство в тренировките, никакви контузии и съответно ще чакаме да почерпят. :)
Скоро очаквайте подробен снимков материал от изпита в секцията "Галерия"!

Предстоящо Коледно парти и демонстрация

24.11.2011

Ето че и тази година е вече към своя край и отново смятаме да го отпразнуваме подобаващо с грандиозно Коледно парти. То ще се състои на 16.12.2011 година в караоке бар "Мадрид" (на спирка "Базар Левски"). Кувeрта е 10 лв. и записването става при сенсей Димитров. Запасете се с много коледно настроение и желание за забаление.
В същата връзка ще се организира и Коледна демонстрация на 21.12.2011 в зала "Локомотив". Демонстрацията е отворена за посещение и всеки може да покани своите близки и приятели, за да покаже нагледно колко е напреднал през изтеклата година. Това ще е и последната тренировка за тази тренировъчна година и с демонстрацията официално ще я закрием.

Отвори врати новата зала на Варненска Айкидо Академия

21.11.2011

С огромно удоволствие можем да съобщим, че Варненска Айкидо Академия отвори нова зала за тренировки, намираща се на улица „Екатерина Симетчиева” (до училище Йордан Йовков). В нея за сега са оформени две групи – една детска (5-12 години) и една за тренировки с оръжие.
Детската група тренира всеки вторник и четвъртък от 17.45 часа до 18.45 часа и в събота от 17.00 до 18.00 часа. Тренировките на малките айкидоки се водят от сенсей Николай Димитров или сенсей Николай Викторов.
Групата за тренировки с оръжие тренира от 16.00 часа до 17.00 часа всяка събота. Тренировките се водят от сенсей Николай Димитров или гост инструктор. За повече информация или каквито и да било въпроси относно новата зала се обръщайте към водещите тренировки.

Oтново впечатляващ семинар под ръководството на Курибаяши Шихан

07.11.2011

Приключи поредният семинар под ръководството на Курибаяши Шихан - 7-ми Дан Айкидо Айкикай, като за времето от 04.11. до 06.11.2011 година имахме огромното удоволствие да потренираме под неговото вещо ръководство и да почерпим от неговия опит. Още на първата тренировка Курибаяши Шихан помоли всички да забравят начина на изпълнение на техниките в техните доджо и да практикуват така, както той им показва. Той даде да се разбере на всички участващи в мероприятието, че тази година фокуса на семинара му ще бъде обърнат не към крайния резултат от техниките, а към самия процес на правенето им. Също така обърна голямо внимание и на треньорите като им даде доста съвети за това как да структурират водените от тях тренировки и как да мотивират своите ученици, така че те да продължат да се развиват. Курибаяши Шихан проведе и изпит за дан степени, на който членовете на Техническата комисия на Българската Айкидо Федерация - Ивайло Петров и Стефан Златев защитиха 4-ти дан. Да им е честито! Скоро в секцията "Галерия" ще бъде качен снимков материал от семинара, а сега е време за тренировка...

Лошото време не сломи спортния дух на варненци

23.10.2011

Въпреки бушуващите ураганни ветрове и водната стихия повече от 600 души посетиха организирания от Варненска Айкидо Академия „Фестивал на Спорта във Варна”, който се проведе на 17.10.2011 г. от 19:00 в зала Конгресна на Двореца на Културата и Спорта - Варна. Гост на събитието беше кандидатът за кмет на Варна Кирил Йорданов, който награди представените клубове с грамота за дългогодишната им дейност по разпространението и популяризирането на масовия спорт във Варна. Празникът бе открит със зрелищна демонстрация по Айкидо, в която участваха наравно деца и възрастни от водещи варненски клубове по Айкидо. Празникът продължи с не по-малко ефектни демонстрации по карате киокушин, традиционно карате, джу джицу, борба, пауър джъмпинг, иайдо и др. Естетическа наслада на публиката доставиха съчетанията по художествена, естетична гимнастика и тае-бо. За доброто настроение на всички допринесоха и изпълненията на нашите приятели от клуб за спортни танци „Кристал” както и вокална формация „Бънджи сингърс – Варна”. Варненска Айкидо Академия благодари сърдечно на своите приятели от:
-Шисейкан Айкидо Доджо;
-Aйкидо клуб „Шиндокан”;
-Спортен център Шотокан Е.К.Г.;
-СК”ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА”;
-Централен Полицейски Карате Джу Джицу Клуб - Варна;
-Чигот – сдружение за исторически възстановки;
-Клуб по иайдо, кендо и джодо „Ронин”;
-Клуб по художествена гимнастика „Чар” към Дворец на културата и спорта;
-Клуб по художествена гимнастика „Грация”;
-Балет „Роберта”;
-Аеробик клуб „Хуни”;
-Клуб по спортни танци „Кристал”;
-Вокална формация „Бънджи сингърс”;
-Клуб „Пауър джъмп” – Варна,
както и на всички, които помогнаха за осъществяването на тази идея.
Специални благодарности дължим и на всички гости, които не се уплашиха от лошото време и осмислиха с присъствието си усилията на всички участници.

Фестивал на спорта във Варна

11.10.2011

С огромно удоволствие можем да съобщим, че Варненска Айкидо Академия, в партньорство с други клубове от Варна, организира на 17.10.2011 г. фестивал на спорта в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Ще бъдат направени демонстрации по различни видове бойни изкуства, степ аеробика, бокс, борба, танци, културизъм, йога, баскетбол, футбол и други. Входът е свободен. Нека покажем на варненската общественост, че и млади и стари обичат да спортуват!

Предстои ежегодният семинар с Курибаяши Шихан

10.10.2011

На 04, 05 и 06.11.2011 г. ще се проведе ежегодният семинар под ръководството на Курибаяши сенсей. Мястото за провеждане на семинара ще бъде отново София. Заповече информация и записвания за семинара се обърнете към водещите тренировките.

Честита Нова Година

01.01.2011

Успешна и ползотворна нова 2011та година на всички. Здраве и многобройни Айкидо успехи, защитени степени и участия по семинари, и никакви контузии! Трениворките продължават от 3ти Януари - до нови срещи в Доджо.